Welkom op de nieuwspagina van PSV De Waddesteijnruiters. Op deze pagina kun je het laatste nieuws vinden.

Wedstrijden 2018  – opgeven is mogelijk via MijnKNHS

Wedstrijden 2018

12 september

Geslaagd wedstrijdseizoen 2016

Het wedstrijdseizoen voor 2016 zit er weer op. Wij kijken terug op een goed seizoen met leuke wedstrijden, het weer zat niet alle dagen mee maar desondanks was de sfeer op de wedstrijden erg gezellig.

Wij kijken uit naar het volgende wedstrijdseizoen!

Uitslagen 30 april
Uitslagen 10 mei
Uitslagen 24 mei 
Uitslagen Merwede Horse Fair 
Uitslagen 21 juni
Uitslagen 5 juli
Uitslagen 23 augustus
Uitslagen 10 september

15 mei

13e plaats tijdens de CHIO cup

Dit weekend werd de jaarlijkse CHIO cup verreden op de mooie terreinen in het Kralingse Bos. Voor de Waddesteijnruiters gingen van start:
Maxime Bakker (Z1)
Elsemiek de Man (Z1)
Lisa Hamerpagt (M2)
Marlotte de Man (M1)

Uiteindelijk behaalde we een 13e plaats in een zeer sterk deelnemersveld en was er individueel nog prijs voor Maxime en Lisa. Op naar volgend jaar!

1 april

Algemene Ledenvergadering

Een geslaagde ledenvergadering met de plannen voor de toekomst en natuurlijk ook prijswinnaars.

Meest lessend lid:

Pony’s – Zoe Blitterswijk

Paarden: Jeanette Baars

Prestatieprijs:

Pony’s
1. Marlotte de Man
2. Mila Snijders
3. Annemarie Gerritsen

Paarden
1. Wendy van der Zeijden
2. Marlotte de Man

Klik hier voor de notulen van de Algemene Ledenvergadering 2016

25 maart

Wedstrijden 2016

  • 30 april – B t/m Z2
  • 10 mei – Avondwedstrijd – B t/m Z2
  • 24 mei – Avondwedstrijd – B t/m Z2
  • 4 juni – Merwede Horse Fair @ Spijk
  • 21 juni – Avondwedstrijd – B t/m Z2
  • 5 juli – Avondwedstrijd – B t/m Z2
  • 23 augustus – Avondwedstrijd – B t/m Z2
  • 10 september – B t/m ZZL
14 maart


Nieuwe dressuurproeven

Per 1 april 2016 gelden er nieuwe dressuurproeven van de KNHS. Voor iedere klasse t/m het ZZ-Zwaar zijn er nieuwe proeven samengesteld. Deze proeven zorgen voor een ontspannen en goede opleiding van het paard. In iedere klasse zijn er enkele dingen aangepast. Wil je weten wat? Klik hier voor meer informatie over de nieuwe proeven.

Omdat er nieuwe proeven zijn is er ook een nieuw boekje gemaakt. Hier in staan alle proeven en uitleg van de oefeningen. Klik hier om een nieuw proevenboekje te bestellen.

10354159_851940408262690_8276100058689552479_n

7 maart
 

Data selecties outdoor 2016

B t/m M1
22 mei – Strijensas
4 juni – Merwede Horse Fair Spijk
19 juni –  Hippisch Centrum Dordrecht
9 juli – Gorinchem

M2 t/m ZZL
15 mei – Heerjansdam
4 juni – Merwede Horse Fair Spijk
25 juni – Leerdam
3 juli – Hippische Dagen Strijen

14 februari


Regiokampioenschappen

Afgelopen weken worden er in Zuid Holland diverse regiokampioenschappen verreden. Afgelopen weekend werden de kampioenschappen voor de klasse L2 t/m M2 verreden in Zwijndrecht. Maxime Bakker en Lisa Hamerpagt mochten beide in de klasse M2 meerijden. Met een reservekampioen en nummer 4 mogen de dames heel trots zijn op de prestaties. Maxime mag direct door naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo en Lisa staat voorlopig eerste reserve. Gefeliciteerd!

12744571_1689952007918697_2461585492908841955_nFoto: KNHS Zuid-Holland

 
9 januari

Kringkampioenschappen

Vandaag werden de kringkampioenschappen van Kring Merwede verreden. De wedstrijd werd gehouden in Oosteind. Een succesvolle dag voor de Waddesteijnruiters. Maxime Bakker is met Eurithmic in de klasse M2 kampioen geworden en mag  hierdoor mee naar de regiokampioenschappen. Lisa Hamerpagt werd in dezelfde klasse reservekampioen. In de klasse Z1 werd Elsemiek de Man met Charleston HM reservekampioen.

Goed gedaan dames en op naar de regiokampioenschappen!

24 december

Prettige Kerstdagen en een succesvol Nieuwjaar

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. De lessen zullen vanaf 6 januari weer beginnen. 7 januari hebben we de nieuwjaarsborrel!

1936287_809258185864246_4717607238543021967_n

12 december

Kerststerrenverkoop

Vandaag werden er weer kerststerren verkocht langs de deuren. Net zoals vorig jaar konden leden ze ook via de voorverkoop verkopen. Dit is zeer veel gedaan, waarvoor dank, en langs de deuren waren we deze prachtige kerststerren ook zo kwijt. Een gezellige dag met dank aan de vrijwilligers en tot volgend jaar.

12342287_803997149723683_1296337509167212794_n

13 oktober

Data selectiewedstrijden winter 2015

De winter komt er weer aan en dus ook de selecties voor de regiokampioenschappen in februari.

Paarden (dressuur) moeten zich selecteren door de onderstaande selectiewedstrijden te rijden.
Pony’s (dressuur&springen) mogen zich gelijk inschrijven voor de regiokampioenschappen.

14 november – Oudendijk – B t/m M2
21 november – Acquoy – Z1 t/m ZZ-Licht
5 december – Groot-Ammers – B t/m ZZ-Licht
12 december – Oudendijk – B t/m M2
12 december – Acquoy – Z1 t/m ZZ-Licht

10 oktober

Klusochtend! 

Zaterdag was het weer tijd voor de halfjaarlijkse klusochtend. De winter komt er weer aan en alle zomer materialen moeten weer opgeruimd worden.
Helaas hadden we niet heel veel helpende handjes maar uiteindelijk is het buitenterrein weer helemaal netjes. De bak ligt weer strak bij, de containers achterop het terrein zijn opgeruimd en alle stoelen en tafels zijn weer opgeruimd.

Alle aanwezigen: bedankt voor jullie hulp!

klussen-640-626

09 oktober

Herfstborrel

Vrijdag organiseerden we voor het eerst een Herfstborrel. Een gezellige avond met hapjes, drankjes en een gezellig clubje mensen. De laatste vorderingen met betrekking tot het buitenterrein zijn doorgesproken en de agenda punten voor de aankomende winter. Wij willen alle aanwezigen (en oude bekenden) bedanken voor de gezellige en geslaagde avond!

Herfstborrel nieuwe data

04 oktober 2015

Laatste clubkrant verschenen

Afgelopen week is onze allerlaatste clubkrant verschenen. Na ongeveer 30 jaar is er besloten met de clubkrant te stoppen. In het begin van de clubkrant werden alle nieuwtjes in en om de vereniging gedeeld met alle leden. Leuke interviews, artikelen over interessante onderwerpen en een activiteitenkalender voor de komende tijd kon je allemaal terug vinden in de clubkrant. Iedere editie zat er weer een nieuw team klaar om de krant te voorzien van leuke nieuwtjes. Door social media is het meeste nieuws al eens gelezen waardoor er in de clubkrant steeds wat ouder nieuws terug te vinden was. Hierdoor is er besloten te stoppen met de clubkrant en door te gaan online. Op onze website kun je alle nieuwtjes terug vinden en natuurlijk ook op onze Facebook pagina blijf je helemaal up-to-date.

Wij willen graag alle auteurs en redactieleden van alle jaren clubkrant ontzettend bedanken voor hun inzet. Daarnaast willen we ook alle adverteerders en sponsoren bedanken voor de advertenties en het mogelijk maken van de clubkrant.

Clubkrant

14 september

Clinic Stephanie Kooijman *AFGELAST*

We hebben weer een leuke activiteit in het vooruitzicht. Op zaterdag 3 oktober organiseren we een dressuur clinic van niemand minder dan Stephanie Kooijman. Stephanie maakt sinds 2012 deel uit van het Rabo Talententeam. De 21-jarige amazone rijdt op dit moment voor de Randhoeve in Dordrecht, eerder heeft zij vele successen geboekt als stalruiter bij Academy Bartels. Met haar zelf opgeleide paard, Winston, behaalde ze al de nodige successen:

–          Europees kampioen Young Riders (team)

–          Bronzen medaille Europese Kampioenschapen Young Riders

–          Tweemaal Nederlands Kampioen Young Riders

Op dit moment maakt ze met Winston furore in de U25 rubrieken. Wij zijn dan ook erg blij dat ze bij ons een clinic komt geven. Wil je nog meedoen? Stuur dan een mailtje naar Nita met je gegevens en welke klasse je mee wilt doen. De kosten bedragen €30 voor leden en € 35 voor niet leden. Iedereen is welkom!

Stephanie Kooijman

12 september

Laatste dressuurwedstrijd outdoorseizoen 2015

Vandaag werd de laatste wedstrijd van dit seizoen verreden op ons terrein. De wedstrijd verliep erg goed en er zijn mooie resultaten behaald. Deze wedstrijd was voor ons een afsluiting van een goed seizoen met veel leuke wedstrijden en leuke activiteiten.

Klik hier voor de uitslagen

5 september

Super Hippiade voor Maxime Bakker

Dit weekend werd de Hippiade verreden voor de paarden. In de klasse M2 kwam Marielle Verstegen met Doreno in de baan. Helaas was het terrein slecht waardoor er enkele foutjes ontstonden in deze  proef. Hierdoor selecteerde Marielle zich niet voor de finale op zaterdag.

Maxime Bakker reed met Eurithmic in de klasse M1 op vrijdag een super proef die werd beloond met een 3e plaats in haar groep. Hierdoor wist Maxime zich ruim te selecteren voor de finaleproef.

Maxime zegt zelf over de fantastische ervaring: ”De eerste dag was flink ploeteren door het slechte weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Na deze proef mocht ik door naar dag 2. Vroeg op pad met schone spullen! Gelukkig mochten we nu op het zand rijden. Tijdens het losrijden merkte ik al dat Eurithmic een beetje spierpijn had van de 1e dag. Maar toch heeft ze het super gedaan! In de proef hadden we 1 grote fout waarbij ze aansprong in galop terwijl dat niet de bedoeling was, maar uiteindelijk zijn we wel 9e geworden van heel Nederland in het M1 met 65,22%.”

Van harte gefeliciteerd Maxime met dit topresultaat.

Maxime NK

30 augustus

10e plaats voor Marlotte de Man

Zaterdag werden de Hippiade verreden voor de pony’s in Ermelo. Marlotte de Man had zich weten te selecteren door regiokampioen te worden met Erado HM in de klasse M D/E springen. In Ermelo reed zij een super goed foutloos basisparcours en helaas tikte zij in de barrage de eerste balk van de hindernis af. Heel erg jammer natuurlijk, maar uiteindelijk eindigde Marlotte op een 10e plaats. Hiermee is zij wel de beste M/E combinatie van Nederland. Super goed gedaan!

Marlotte 2