In 7 stappen naar je eerste wedstrijd:

1. Word lid van KNHS en een verenging
Met dit lidmaatschap kun je meedoen aan de activiteiten en lessen bij jouw vereniging en daarnaast profiteer je van alle voordelen van het KNHS-lidmaatschap. Met een verenigingslidmaatschap kun je bovendien een startpas aanvragen om mee te doen aan officiële wedstrijden. Het lidmaatschap van de KNHS geldt, via een vereniging, per kalenderjaar en wordt aan het eind van ieder jaar automatisch verlengd.

2. Vraag een startpas aan
Voor het rijden van officiële KNHS-wedstrijden heb je een startpas of startlicentie nodig. Een startpas is nodig in de disciplines dressuur, springen en eventing. Een startlicentie is nodig in de disciplines mennen, endurance en voltige. Een startpas is een digitaal document waarop al jouw resultaten worden bijgehouden. Je koopt een startpas voor elk paard waar je wedstrijden mee wilt rijden.

3. Lees de reglementen
Voordat je start met wedstrijden is het handig om de reglementen door te nemen zodat je goed van start gaat. Deze reglementen kun je vinden op de site van de KNHS en zijn per discipline verschillend.

4. Controleer de startdocumenten
Als je met je paard wedstrijden gaat rijden, dan kan het zijn dat je wedstrijddocumenten gecontroleerd worden. Het paardenpaspoort is er één van. In het paardenpaspoort staat onder andere de naam, het chipnummer, het ras, de leeftijd, de kleur, het geslacht, de kentekenen en indien mogelijk de afstamming van het paard vermeld.

5. In welke klasse mag je starten
Elke discipline kent meerdere klasse. Wil je graag weten in welke klasse je moet beginnen kun je dit vinden in de reglementen van de KNHS. Het is afhankelijk van jou leeftijd, ervaring en de ervaring van je pony of paard.

6. Schrijf je in!
Je kunt je inschrijven voor wedstijden via MijnKNHS.

7. De uitslag
Na iedere wedstrijd stuurt de organiserende vereniging de uitslagen zo snel mogelijk naar de KNHS en deze verwerken dit online op je startpas. In jouw persoonlijke account kun je de uitslagen en punten terugvinden.