7 april

Klusochtend

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor de Klusochtend. Het zomerseizoen komt er weer aan en we hebben veel wedstrijden op de planning staan. De terrastafels komen weer tevoorschijn, net als de stoelen en de witte hekjes. Daarnaast moet de bak bijgewerkt worden.

We hopen op veel vrijwilligers, want vele handen maken licht werk!

6 maart

Pony meten

Zaterdag staat het jaarlijkse pony meten weer op de agenda. Pony’s t/m 8 jaar moeten ieder jaar gemeten worden in welke categorie zij vallen. Meer informatie over het pony meten vind je hier.

Om 15:00 uur zal Gerda Verhaar op het terrein zijn om de pony’s te meten. Kom je ook? Geef dit even door zodat we weten hoeveel pony’s we kunnen verwachten.

7 maart

NK voor Lisa in de klasse L2

Lisa Hamerpagt mocht met Flame deelnemen op de Nederlandse Kampioenschappen Indoor te Ermelo in de klasse L2. Na een zeer goed resultaat op de regiokampioenschappen werden zij geselecteerd voor het NK.  Er werd een goede proef verreden die bij alle juryleden een mooie winstpunt opleverde. Uiteindelijk behaalde Lisa een super goede plaats in het midden van een sterk deelnemersveld. Super goed gedaan Lisa!

28 februari

Regiokampioenschappen

Afgelopen maand zijn er op verschillende plaatsen in Zuid-Holland de regiokampioenschappen verreden. Tijdens deze wedstrijden werd er gereden voor een plekje op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

De maand begon met de regiokampioenschappen voor pony’s springen. Marlotte de Man behaalde met Erado HM in de klasse L/DE een tweede plaats. Helaas werd er van deze klasse maar een combinatie afgevaardigd naar het NK.

Op 8 februari werden de regiokampioenschappen voor paarden dressuur klasse B t/m L2 verreden. Wendy van der Zeijden(L1) en Lisa Hamerpagt(L2) kwamen deze dag aan start. Lisa behaalde een super 3e plek wat een afvaardiging betekende naar het NK. Super gereden!

Op 15 februari werden de kampioenschappen voor paarden dressuur klasse M1 & M2 verreden. Anouk Blitterswijk kwam met twee paarden aan de start in de klasse M1 en Elsemiek de Man reed mee in de klasse M2. Beide dames eindigde in de middenmoot, wat natuurlijk ook een goede prestatie is.

In het weekend van 21 februari werden de regiokampioenschappen verreden voor de klasse Z1 & Z2. In de laatst genoemde klasse nam Henriette Hamerpagt deel. Een goede score en een plaatsing in het midden van een sterk deelnemers veld was het resultaat.
Naast deze kampioenschappen werd het KFPS Indoor kampioenschap verreden. Wendy van der Zeijden had zich voor deze nationale kampioenschappen speciaal voor Friezen geselecteerd in de klasse L1. Ze reed zich naar een plaatsing in de top 10! Een super goed resultaat.

De laatste regiokampioenschappen waren voor de paarden springen. Nini Kampinga reed met deze wedstrijd mee in de klasse B. Er werd een 8ste plaats behaald. Een goede afsluiting van een succesvolle reeks regiokampioenschappen.

8 januari

Nieuwjaarsborrel

Het nieuwe jaar is begonnen en wij willen iedereen natuurlijk een succesvol en goed nieuw jaar wensen. Vanavond is het daarom tijd voor de Nieuwjaarsborrel. Vanaf 19:00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een drankje en hapje het nieuwe jaar te bespreken. Helaas gaat de les wegens het slechte weer niet door, maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken.

4 januari

Kringkampioenschappen

Vandaag werden de kringkampioenschappen verreden in Oosteind. In het eerste weekend van 2015 wordt er sportief gestreden voor een plek tijdens de regiokampioenschappen. Een prachtige accommodatie, veel deelnemers en een gezellige sfeer!

In de klasse M2 mocht Elsemiek de Man na een 1ste en 2e plaats uiteindelijk het kampioenslint in ontvangst nemen. In de klasse M1 nam Anouk Blitterswijk na twee eerste plaatsen het kampioenschap mee naar huis.  Lisa Hamperpagt behaalde in de klasse L2 een 3e en 4e plaats wat resulteerde in een uiteindelijke 3e plek.

Bij de pony’s reed Kim Duizer naar een super goede 1ste en 2e plaats waarna zij ook het kampioenschap opeiste.

Voor de kampioenen van de paarden betekende deze plaatsing een direct startbewijs voor de regiokampioenschappen. Voor de pony’s wordt er een leuke clinic georganiseerd.

Goed gedaan dames!

1 januari

HAPPY NEW YEAR!

Happy new year